Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το περιοδικό αρχίζει με ένα βίντεο του BBC


"Προκλήσεις στην Ευρώπη: Η Ελλάδα στρέφεται στη ζωή των κοινοτήτων" είναι ο τίτλος ενός  σύντομου video που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό site του BBC πριν από λίγες ημέρες καθώς και από το BBC world news, αναδημοσιεύτηκε μετέπειτα από μια σειρά από διαδικτυακούς τόπους καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα.
Πρόκειται για μια παραγωγή της Ilona Vinogradova, που μαζί με τον video journalist Joe Inwood, επισκέφτηκαν τον προηγούμενο μήνα την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των Αρχανών, ώστε να επισκεφτούν το Πλουμί και να πάρουν μια γεύση από τα όσα  έχουν συμβεί, συμβαίνουν κι πρόκειται να συμβούν εκεί, στα πλαίσια μιας σειράς από βίντεο που διερευνούν τις τάσεις στην Ευρώπη δεδομένης της κρίσης και πιο ειδικά την εξάπλωση των συλλογικοτήτων στην Ελλάδα.

Ήταν πολλές οι ώρες των συζητήσεων καθώς και των γυρισμάτων κατά τις δύο ημέρες που βρέθηκαν η Ilona και ο Joe τόσο στο χώρο του καφενείου, όσο και στην ύπαιθρο, και αφορούσαν μια ποικιλία από θέματα,  από την κατάσταση στη χώρα και τις προσδοκίες μας, μέχρι το Πλουμί, το γενικότερο project, τις δραστηριότητες, τους ανθρώπους, αλλά και τα αμπέλια, τις ελιές, τα βρώσιμα φυτά, τις συνήθειές μας και τους... κοχλιούς, αντάλάσσοντας απόψεις, σχόλια αλλά και στιγμές.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε  αποκλειστικά από το πλουμί:το περιοδικό με  ελληνικούς υπότιτλους, καθώς και από την κεντρική σελίδα του BBC κάνοντας κλικ εδώ
 
Το video θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο BBCrussian και θα μεταφραστεί στα ρωσικά καθώς και σε πέντε ακόμα γλώσσες.

Από τη δική μας μεριά, θεωρήσαμε ότι αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν οι νέες δημοσιεύσεις στο Πλουμί: το περιοδικό.




Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του video, καθώς και την Ilona και τον Joe για το ενδιαφέρον καθώς και για τις όμορφες συζητήσεις μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου