Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Τι συμβαίνει με αυτό το ράφι αριστερά;

Ο Νοέμβριος μπήκε για τα καλά και ξεκινάμε σήμερα την πορεία προς τη συνολική λειτουργία και παρουσίαση για "Το παντοπωλείο στο Πλουμί" , για το πιο δύσκολο από τα εγχειρήματα που έχουμε επιχειρήσει μέχρι τώρα, όπως έχουμε εξηγήσει εδώ.

Ενημερώνουμε ότι ο μήνας αυτός θα είναι εκτός των άλλων ένας μήνας σταδιακής ολοκλήρωσης του παντοπωλείου, των τμημάτων  και των περιεχομένων, με αποκορύφωμα την τελική του δημοσίευση κάπου στο τέλος του και την εφαρμογή σε πλήρη λειτουργία.

Ανακοινώνουμε σήμερα τη δημιουργία της πρώτης δομής του "Παντοπωλείο στο Πλουμί", του πρώτου δηλαδή από τα μέρη του, μίας δομής που αποτελεί μέρος του, ωστόσο ανοίγει μπροστά στα μάτια μας έναν κόσμο που τόσο καιρό προσπαθούμε να περιγράψουμε, απολαμβάνουμε, ωστόσο για τα δείγματα γραφής του, είναι λίγες οι φορές που έχουμε μιλήσει αναλυτικά.
Το "μικρό ράφι αριστερά" όπως ονομάζεται αυτή η δομή, είναι ένας χώρος, που το όνομά του έρχεται από τη θέση του στα ράφια του παντοπωλείου, με το μικρό γωνιακό ράφι που μπορεί να βρει κανείς στα αριστερά του, που ήδη φιλοξενεί, και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλο και περισσότερες δημιουργίες, αγαπημένων ανθρώπων, όπως κάπου αναφέρθηκε αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για όλα εκείνα τα εκθέματα, που σχετίζονται με τη μουσική δημιουργία, τα έντυπα, τα βιβλία, τις αφίσες, καθώς και τα πολυμέσα, που μπορεί κανείς να βρει στα ράφια του παντοπωλείου και αλλού.

Πιο συγκεκριμένα, στο "μικρό ράφι αριστερά" ήδη σήμερα μπορεί κανείς να συναντήσει τα εξής:

Δισκογραφικές δουλειές όπως:
-Το "Luz d'Algodon" των καταπληκτικών Azafran, που έχουν παίξει κατά καιρούς πολλές φορές στο χώρο.
-Το "Καρπός", την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαύρου, ενός από τους ανθρώπους που πολλές φορές και με πολλούς τρόπους έχει παίξει στο χώρο επίσης.
-Το "Strangely familiar", την πρώτη δισκογραφική του Paul Goodman, μία ενδιαφέρουσα δουλειά για την οποία ο ίδιος της ο δημιουργός έχει μιλήσει στο Περιοδικό εδώ.
-Το "Yeden" από το σύνολο Yeden, (Χ.Μπάρμπας, Ε.Lopez, Ε.Καλιμμοπούλου, Π.Πούλος, Θ.Κωστούλας,Δ.Τασούδης,P.Khavarzamini)
-Το "Still time" από τους Magnanimus trio (Χ.Μπάρμπας, E.Lopez, Δ.Τασούδης).
-Το "Doros" μία πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά από το σύνολο "Doros", που δεν έχουμε συναντήσει στο χώρο, έχουμε ωστόσο συναντηθεί πολλές φορές με ένα από τα μέλη του, τον Αλέξη Νόνη.
-Το "Rebetien live", μια ζωντανή ηχογράφηση από την παράσταση των "Rebetien"  στην Πριγκηπέσσα στη Θεσαλονίκη, που έφτασε στα ράφια του παντοπωλείου μετά την προπέρσινη εμφάνισή τους στο χώρο.
-Το "the other side" μία δισκογραφική δουλειά του Ross Daly.
-Το "Όση χαρά 'χουν τα πουλιά", μια δισκογραφική δουλειά του Ross Daly και της Ευγενίας Τόλη-Δαμαβολίτη, την οποία έχουμε παρουσιάσει στο Περιοδικό εδώ και που είχε παρουσιαστεί στο χώρο, στη σειρά συναντήσεων "Συναυλίες κάτω από το παραθυρόφυλλο" τον Ιανουάριο του 2016.
-Το ολοκαίνουργιο "Lunar" του Ross Daly και της Κέλυ Θωμά, που πρόσφατα παρουσιάσαμε στο Περιοδικό εδώ και που ήρθε στο ράφι την προηγούμενη εβδομάδα.
-Το επίσης ολοκαίνουργιο "Anamesis", την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Παπαϊωάννου, που παρουσιάσαμε στο Περιοδικό εδώ και που επίσης ήρθε στο ράφι αυτή την εβδομάδα.
-Το "Valsamo" και το "Neveser" δύο δισκογραφικές δουλειές του Φάνη Καρούσου, δύο δουλειές με τις οποίες πρόκειται να ασχοληθούμε στο άμεσο μέλλον.
-Το "7fish" τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της Κέλυ Θωμά, την οποία έχουμε παρουσιάσει στο Περιοδικό εδώ.

Έντυπα, βιβλία και εκδόσεις όπως:
-Το "Περί έρωτος", την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από τις "Εκδόσεις: μέρος του Πλουμί project", ένα μικρό βιβλίο για τις αποχρώσεις του έρωτα στο ρεμπέτικο.
-Το "Τα ρεμπέτικα της κατοχής", μία ακόμα προσπάθεια από τις "Εκδόσεις: μέρος του Πλουμί project", ένα διαφορετικό αφιέρωμα στο ξυπόλυτο τάγμα.
-Το "Η πεταλούδα, το κορίτσι, ο δράκος και τα όνειρα...", της Άννα Σάντσεζ Κόουσο και του Αρτούρο Λακάλ Ρουίζ, ένα εικονογραφημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.
-Το "Αντίο Συρία" του Στέφανου Γανωτή, σε εικονογράφηση της Μαρίας Κασαμπαλάκου, μια αυτοέκδοση, τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τους πρόσφυγες της Συρίας.

 Αφίσες όπως:
- Τα τρία πρώτα σχέδια από τις "Αφίσες στο χέρι", του Ακροβάτη, σε ιλουστρασιόν χαρτί και μέγεθος α3, αφίσες στο χέρι και εκτυπωμένες μετά από μια μικρή επεξεργασία, όπου χρειάζεται.

Το "μικρό ράφι αριστερά" είναι εδώ και πέρα από τα μέχρι τώρα του περιεχόμενα, έρχεται σίγουρα για να αποτελέσει ένα φιλόξενο χώρο, τόσο για τις κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω, όσο και για μια νέα κατηγορία, αυτή των πολυμέσων, όπως θα φανεί στη συνέχεια.
Σκοπός του είναι μάλιστα να δώσει έδαφος και σε νέες πρωτοβουλίες, εντός και εκτός του project, όπως η μελλοντική έντυπη έκδοση του "Πλουμί περιοδικό" ή άλλες εκτός αυτού και γενικώς του ευρύτερου τομέα του έντυπου, και της πληροφορίας, τόσο στην περιοχή, όσο και ευρύτερα.
Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά στα ράφια του "Το παντοπωλείο στο Πλουμί", ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μικρό γωνιακό ράφι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου